Advertentie

Toekomstige baas Nokia veroordeeld voor fiscale fraude

(belga) - De toekomstige baas van Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, is tot de betaling van 30.000 euro boete veroordeeld omdat hij naliet dure aankopen uit Zwitserland aan te geven aan de douane. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen. Nokia noch de betrokkene wensten commentaar te geven.

De affaire dateert van september 2004. Kallasvuo stond toen aan het hoofd van de mobilofoonafdeling van Nokia. Tijdens een verblijf in Zürich kocht hij volgens de krant Helsingin Sanomat een reiskoffer, twee paar schoenen, een jas, een hemd, een horloge, antiek en zilverwerk, alles bij elkaar voor een bedrag van 11.000 euro. Op de luchthaven van Zürich vroeg hij de terugbetaling van de BTW. De Zwitserse douane betaalde hem ongeveer 650 euro, maar verwittigde meteen de Finse collega's om zeker te zijn dat de vermogende reiziger zijn aankopen zou aangeven.

Maar Kallasvuo gaf niets aan in Helsinki. Speurders vroegen hem later bij hem thuis om uitleg. 'Ik reis veel, vooral in Europa, en ik heb er niet op gelet dat ik uit een land van buiten de Europese Unie kwam', verklaarde hij. Helsingin Sanomat publiceerde fragmenten van het verhoor. 'Ik had naar mijn gevoel niets speciaals mee. Ik had persoonlijke spullen gekocht voor privégebruik.'

Olli-Pekka Kallasvuo (52) volgt deze zomer Jorma Ollila op als algemeen directeur van Nokia.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud