TomTom vestigt R&D centrum in Eindhoven

Het Amsterdamse navigatiebedrijf TomTom opent in Eindhoven een centrum voor onderzoek en ontwikkeling.

(belga) De vestiging betekent een belangrijke uitbreiding van de huidige inspanningen op dit vlak, zo liet de onderneming maandag weten.

TomTom heeft momenteel 275 mensen in dienst die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf telt in totaal negenhonderd werknemers, van wie een groot deel in het hoofdkantoor aan het Rembrandtplein in Amsterdam werkt. TomTom groeit op deze locatie echter wel uit zijn jasje. Dit komt door de sterke groei die de markt voor autonavigatiesystemen doormaakt.

Het is de bedoeling dat in Eindhoven ongeveer tweehonderd ingenieurs komen werken. TomTom gaat daarvoor een wervingscampagne beginnen. Ook is het bedrijf op zoek naar managers die ervaring hebben in de auto-industrie.

De sprong naar Eindhoven is opvallend omdat Philips, een grote werkgever in de regio, eind vorig jaar nog plannen voor de verkoop van een eigen navigatiesysteem afblies. Het elektronicaconcern verklaarde toen dat de markt voor navigatieapparaten te druk was geworden. TomTom verklaarde voor Eindhoven te hebben gekozen omdat daar veel mensen een opleiding aan de technische universiteit volgen. Ook is er in de omgeving van de Noord-Brabantse lichtstad veel expertise in de autosector, zei een woordvoerder van het bedrijf maandag.

De woordvoerder wilde niet zeggen hoeveel geld wordt gestoken in de uitbreiding. TomTom streeft ernaar om ongeveer een derde van zijn personeel te laten werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook in de nieuwe vestiging gaat de aandacht uit naar draagbare navigatieapparaten, aldus de zegsman.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud