Top Joekos vlucht uit Rusland uit vrees voor arrestaties

(belga) - De top van het Russische olieconcern Joekos is Rusland uitgevlucht uit angst voor arrestaties. Ze zouden zich in Londen bevinden. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times donderdag.

'Er blijft geen enkel lid van de top meer over in Rusland', zegt een welingelichte bron aan de zakenkrant. Deze week zou er een raad van bestuur zijn geweest in Londen.

De financieel directeur van Joekos, de Amerikaan Bruce Misamore, zei vanuit de Britse hoofdstad: 'Ik ga mijn leven niet opofferen voor (Russische) politieke doeleinden.' Hij zegt niet terug te keren vooraleer hij er zeker van is, dat zijn 'vrijheid en veiligheid' niet in gevaar zijn.

Misamore was woensdag opgeroepen door de Russische procureur-generaal voor ondervraging. Maar hij zei dat hij op zakenreis was.

Nog volgens Misamore heeft de politie de kantoren van afgevaardigd bestuurder Steven Theede doorzocht. Ook hij zou zich in Londen bevinden.

De Russische autoriteiten hebben op 19 december een veiling georganiseerd om het belangrijkste filiaal van Joekos, Yuganskneftegas, te verkopen om zo een deel van de fiscale schuld van de groep weg te werken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud