Advertentie
Advertentie

Top Picanol bevestigt cijfers aan vakbonden

(tijd-nieuwslijn) - Het bestuur van weefgetouwenproducent Picanol heeft deze middag aan een vakbondsdelegatie de cijfers bevestigd dat de voormalige afgevaardigde bestuurder, Jan Coene, de afgelopen drie jaar 22 miljoen euro opstreek. Daarvan was een premie van 6 miljoen niet goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront had vrijdagmiddag een onderhoud met een deel van het management en interim afgevaardigd bestuurder en voorzitter Luc Van Nevel. De ontmoeting kwam er naar aanleiding van de cijfers die in de pers verschenen over de vergoedingen die Jan Coene de afgelopen drie jaar gekregen had.

'Ze hebben ons bevestigd dat het inderdaad gaat om 22 miljoen euro', zegt Williams. 'Daarvan is enkel de sign-uppremie van 6 miljoen niet door de Raad van Bestuur goedgekeurd. De overige 15 tot 16 miljoen - aandelenopties, 3% van de waardevermeerdering - heeft Coene dus legaal, met de toestemming van het bestuur, opgestreken.'

Williams benadrukt dat de startpremie van 6 miljoen integraal terugbetaald moet worden. 'Het gaat om een bruto bedrag. Dat wil zeggen dat Coene de helft terug moet storten en de helft moet terugkomen van de fiscus.'

Deze namiddag licht de top van Picanol het personeel in over de situatie via een brief. Daarin zullen ze meer uitleg geven over de toegekende vergoedingen aan Coene. 'Het bestuur vraagt het vertrouwen. Maar we blijven wel met enkele vragen zitten. Het zal afhangen van de reactie van het personeel of we verdere conclusies trekken en effectief het vertrouwen geven aan de huidige afgevaardigde bestuurder Luc Van Nevel', aldus de vakbondsman.

Coene is ook voorzitter van de raad van bestuur van de telecommaatschappij Belgacom, maar die positie zou stilaan onhoudbaar zijn.

22186972

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud