Topman Deutsche Bahn stapt op na spionagerel

De grote baas van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn, Hartmut Mehdorn, stapt op. Zijn ontslag was onvermijdelijk geworden na een reeks schandalen over gespioneer bij de Duitse spoorwegen.

(belga) - Mehdorn bood zelf zijn ontslag aan. Nog voor de zomer zou een opvolger worden aangeduid. Mehdorn stond bijna tien jaar aan het hoofd van Deutsche Bahn.

De positie van Mehdorn was onhoudbaar geworden, nadat was bekend geraakt dat het bedrijf toegang had tot vertrouwelijke personeelsgegevens, dat het mogelijk e-mailverkeer tussen werknemers en journalisten controleerde en na onthullingen dat het bedrijf stakingsoproepen van de vakbonden zou hebben laten verdwijnen.

Mehdorn zei zichzelf niets te verwijten hebben, maar de eindverantwoordelijkheid te dragen voor wat bij het spoorwegbedrijf gebeurt.

Maandag maakte Deutsche Bahn ook resultaten bekend. De spoorwegmaatschappij kon de bedrijfswinst opkrikken met 4,8 procent tot 2,48 miljard euro, terwijl de omzet 6,8 procent steeg tot 33,5 miljard euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud