Topman Hyundai aangehouden

(belga) - De topman van Hyundai is vrijdag opgepakt door het gerecht. Tegen de man was een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens een omkoopaffaire. De arrestatie van Chung Mong-Koo was vrijdag live te volgen op de Zuid-Koreaanse televisie.

Op de beelden was te zien hoe hij het bureau van de procureur-generaal in Seoel verliet. Hij stapte in een wagen, begeleid door twee agenten, op weg naar de gevangenis.

De topman wordt verdacht van misbruik van vertrouwen en geldverduistering. De man ontkent alle beschuldigingen. Het gerecht wil hem daarom laten arresteren, omdat men vreest dat hij bewijsstukken zal vernietigen of zou vluchten.

Chung Mong-Koo en zijn zoon Chung Eui-Sun worden ervan verdacht sinds 2001 een zwarte kas te hebben aangelegd voor in totaal zo'n 130 miljard won (111 miljoen euro). Dat gebeurde via de talrijke filialen van de groep. Met het geld zouden politici en banken zijn omgekocht.

Einde maart werd de algemeen directeur en de financieel directeur opgepakt. Ook een raadgever (Kim Jae-Rok) van de Zuid-Koreaanse president Kim Dae-Jung werd reeds opgepakt.

Het schandaal beroert de gemoederen in Zuid-Korea. Midden deze maand bood het autoconcern openlijk zijn excuses aan. Het bedrijf stelde voor om één miljard dollar over te maken aan goede doelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud