Total licht optie om 60 procent te nemen in Siberisch olieveld

(tijd-nieuwslijn) - De Franse olie- en aardgasmaatschappij Total heeft haar optie gelicht om een belang van 60% te nemen in de ontginning van het Siberische olieveld Vankor-Nord. Dat zegt woordvoerster Patricia Marie van Total aan het persagentschap Tijd-Nieuwslijn.

"Wij voeren nu gesprekken met de Russische oliemaatschappij Rosneft om het veld te ontwikkelen", vult Marie aan. Ze verwacht niet dat die gesprekken al spoedig tot concrete resultaten zullen leiden.

Total heeft al een belang van 52 procent in de geplande ontginning van het Siberische olieveld Vankor, maar de onderhandelingen over de concrete ontginning zijn al enkele jaren aan de gang. Marie verwacht dat het nog wel enkele jaren kan duren vooraleer aan de effectieve ontginning van het olieveld kan worden begonnen.

De ontwikkeling van beide olievelden samen (Vankor en Noord-Vankor) zou een investering vergen van 4,7 miljard dollar. "Het gaat hier wel om de totale investering van alle partners samen", preciseert Marie.

Eerdere schattingen van Rosneft gaan uit van een mogelijke productie in Vankor voor de twee velden samen van 125 miljoen ton ruwe olie en 79 miljard kubieke meter aardgas. Total heeft deze cijfers evenwel nooit bevestigd en wil dat ook nu niet doen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud