Total start arbitrageprocedure tegen Banco Santander

(tijd-nieuwslijn) - De Franse petroleummaatschappij Total start een arbitrageprocedure tegen de Spaanse bank Banco Santander Central Hispano (SCH). Total wil bovendien de joint venture met SCH ontbinden via dewelke beide groepen gezamenlijk de controle hebben over Cepsa, de tweede grootste Spaanse oliegroep.

Total spreekt over aanhoudende meningsverschillen tussen SCH en Total. De discussie heeft betrekking op de Spaanse oliegroep Cepsa. Total heeft een belang van 45% in Cepsa en SCH heeft een belang van 20%. Door een bod op 16% van Cepsa wil SCH zijn belang optrekken van 20% tot 36%. Volgens Total handelt SCH in strijd met de wederzijdse engagementen tussen SCH en Total over Cepsa sinds 1990.

Om zijn rechten te beschermen stapt Total naar het arbitragehof in het Nederlandse Den Haag. Total heeft bovendien laten weten dat het wil overgaan tot de onmiddellijke ontbinding van de holding Somaen Dos S.L., via dewelke Total en SCH de controle uitoefenen over Cepsa. "Die ontbinding zal de posities van de aandeelhouders van Cepsa verduidelijken en zal bijdragen tot de transparantie van de markt", aldus nog het persbericht van Total.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud