Total start joint-venture voor tankstations in China

(tijd-nieuwslijn) - De Franse petroleummaatschappij Total gaat een joint venture aan met Sinochem voor de oprichting van een netwerk van 200 tankstations in Noord-China, rondom de zee van Bohai. De twee partners hebben hierover in Beijing een akkoord getekend. De investering in dit netwerk bedraagt 120 miljoen euro.

In de joint venture, die nog moet worden goedgekeurd door de Chinese autoriteiten, zal Total voor 49 procent participeren en Sinochem voor 51 procnt. Dat meldt Total in een persbericht.

Total en Sinochem werken al 10 jaar samen in een van de grootste Chinese raffinaderijen, gevestigd in Dalian (Noord-China). Het nu geplande netwerk van tankstations omvat de steden Beijing, Tianjin, Hebei en Liaoning, een dichtbevolkte zone met ongeveer 133 miljoen inwoners.

Sinochem houdt zich bezig met raffinage, logistiek en trading van petroleumproducten en productie en trading van chemische producten.

Behalve in de raffinaderij van Dalian is Total al in China aanwezig met tankstations in Wuhan (Hubei), met smeermiddelen van de merken Elf en Total, met LPG, specialie vloeistoffen, in de petrochemie en de fijne chemie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud