TPG klimt uit verliescijfers

(tijd-nieuwslijn) - Het Nederlandse post-, logistiek- en expressbedrijf TPG heeft over het derde kwartaal van 2004 een nettowinst behaald van 125 miljoen euro, tegen een verlies van 88 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte TPG maandagochtend bekend.

Per aandeel werd winst geboekt van 26 eurocent, waar analisten gemiddeld 28 eurocent verwachtten. TPG leed in het derde kwartaal van 2003 nog een verlies per aandeel van 19 eurocent, maar dat was inclusief eenmalige kosten door onder meer de herstructurering bij de divisie Logistiek.

Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TPG stelt in een toelichting alle vertrouwen in de vooruitzichten voor de drie divisies te houden, op basis van de derdekwartaalresultaten. Op basis van de resultaten over de eerste drie kwartalen behoudt het bedrijf vertrouwen in de eerder afgegeven vooruitzichten voor geheel 2004. TPG gaf eerder aan een goede verbetering van nettowinst en bedrijfsresultaat te voorzien.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) van de divisie Post kwam uit op 155 miljoen, tegen 163 miljoen een jaar eerder. Het onderdeel Express zag het bedrijfsresultaat stijgen van 47 miljoen naar 72 miljoen en bij Logistiek kwam het EBITA uit op 40 miljoen, tegen 1 miljoen over het derde kwartaal van 2003. Voor de gehele groep liep de EBITA-winst op van 202 miljoen naar 255 miljoen.

Verwachting

De omzet van TPG steeg over het derde kwartaal van 2004 van 2.829 miljoen naar 2.977 miljoen. Van de omzet werd 881 miljoen gerealiseerd door de divisie Post, 1.130 miljoen door Express en 975 miljoen door Logistiek. In dezelfde periodes zetten deze onderdelen respectievelijk 897 miljoen, 1.032 miljoen en 909 miljoen om.

TPG handhaaft de verwachting die eerder is afgegeven voor de operationele marges van de drie onderdelen. Voor Post wordt voor 2004 nog altijd een marge van circa 21,5 procent voorzien, bij een stabiele omzet. Bij Express komt de operationele marge naar verwachting uit in de bandbreedte van 7,7 procent tot 8,0 procent, terwijl de omzet een hoge enkelcijferige groei zal laten zien.

Voor Post wordt nog altijd een operationele marge voorzien van circa 4,0 procent. Daarbij tekent TPG aan dat de uiteindelijk resultaten door de achterblijvende prestaties in Frankrijk waarschijnlijk eerder onder dan boven de 4 procent uitkomen.

Begin oktober heeft de onderneming 7,6 miljoen eigen aandelen gekocht van de Staat, voor 19,74 miljoen per stuk. Daarbij betaalde ze uit kasmiddelen. In januari 2005 neemt TPG voor dezelfde prijs de resterende aandelen van in totaal 20,7 miljoen stukken over. De transactie werd eind september aangekondigd.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud