Tractebel krijgt concessie voor waterkrachtcentrale in Peru

(tijd-nieuwslijn) - Tractebel Electricity & Gas International (EGI), een afdeling van de Franse nutsgroep Suez, heeft in Peru een concessie van 30 jaar gekregen voor de uitbating en de verkoop van de elektriciteit van de waterkrachtcentrale van Yuncan.

Dat deelde Tractebel vrijdagavond mee in een persbericht. Tractebel kreeg de concessie via zijn Peruviaanse dochter Energia del Sur (EnerSur). De nieuwe waterkrachtcentrale is voor 70% afgewerkt en de oplevering is voorzien voor juli 2005. De centrale moet een elektrisch vermogen krijgen van 130 megawatt (MW).

De toewijzing van de concessie was al herhaalde malen uitgesteld wegens verzet van de regionale autoriteiten in de provincie Pasco, maar die zouden nu volgens het persbericht akkoord gaan.

EnerSur biedt USD 53 miljoen voor de concessie, die moet betaald worden in de loop van de volgende 17 maanden. Daarnaast zal EnerSur een halfjaarlijks bedrag (recht van vruchtgebruik) betalen gedurende de eerste 17 jaar van het contract.

Tegelijkertijd maakte Tractebel bekend dat de Peruviaanse pensioenfondsen een belang in EnerSur hebben genomen van 21,05% voor een bedrag van USD 48 miljoen.

EnerSur baat sinds 1997 een thermische elektriciteitscentrale (ILO1) uit in het zuiden van Peru met een vermogen van 207 MW. Daar werd sindsdien nog een nieuwe centrale (ILO2) bijgebouwd, waardoor het elektrisch vermogen werd opgevoerd tot 362 MW.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud