Treinverkeer naar Londen en Parijs nog steeds verstoord

Door de treinramp in Buizingen rijden er voor de derde dag op rij geen Eurostar-treinen naar Londen en nauwelijks Thalys-treinen naar Parijs. Volgens TreinTramBus is de informatie naar de reizigers toe onduidelijk, zo meldt de organisatie woensdag in een persbericht.

(belga) - Volgens TreinTramBus is de informatie niet eenduidig. Op de websites van NMBS-internationaal wordt melding gemaakt van een busdienst tussen Brussel en Rijsel, maar zonder dienstregeling.

Verder verwijst Eurostar wel naar de busdienst en de gewone treinen naar Rijsel, maar Thalys zwijgt in alle talen over mogelijkheden om van Brussel in Parijs te geraken. 'Ongehoord. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zijn reis uit te stellen', aldus Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. 'Wie absoluut naar Parijs wil, wordt door Thalys aan zijn lot overgelaten en moet het zelf maar uitzoeken. Thalys-tickets zouden aanvaard worden op de binnenlandse HST's van Rijsel naar Parijs, maar ook daarover laat Thalys zijn klanten in het ongewisse', zo luidt het. Zowel Thalys als Eurostar geven een negatief reisadvies.

TreinTramBus wijst er ten slotte op dat Eurostar bij elk incident het verkeer telkens weer volledig stillegt. Ook bij herhaalde winterprikken viel het verkeer dagenlang volledig stil, aldus het persbericht. De organisatie wijt dit gebrek grotendeels aan de monopoliepositie van Eurostar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud