Advertentie
Advertentie

Tribune vraagt bescherming voor schuldeisers

De Amerikaanse persgroep Tribune, eigenaar van invloedrijke dagbladen zoals Los Angeles Times en Chicago Tribune, heeft bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd.

(belga) - De mediagroep maakte maandag bekend dat het gebruik maakt van de 'chapter 11'-procedure van de faillissementswetgeving. Dat laat noodlijdende bedrijven toe te saneren. De groep zegt tijdens de procedure te zullen blijven voortwerken. De kranten, televisiestations en interactieve media blijven draaien, luidt het. Er is voldoende geld in kas.

De mediagroep zit op een schuldenberg van bijna 13 miljard dollar. Net als veel andere bedrijven in de sector lijdt de groep onder de dalende advertentiemarkt.

Tribune dat vorig jaar werd overgenomen door miljardair en vastgoedmagnaat Sam Zell, bezit zeven dagbladen waaronder naast de LA Times en Chicago Tribune ook de Baltimore Sun en Orlando Sentinel. Hij bezit eveneens verschillende televisiekanalen en de baseballploeg Chicago Cubs. De groep zoekt ook een overnemer voor de Chicago Cubs. In oktober kondigde de krant nog aan dat ze haar abonnement op de Associated Press binnen 2 jaar wil opzeggen omwille van de financiële problemen.

Eveneens in oktober leed de groep een trimesterieel verlies van 124 miljoen dollar. Eigenaar Sam Zell maakte gewag van een 'buitengewoon moeilijk financieel en economisch klimaat' en een daling van de krantenverkoop van 2 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud