Tumult in het parlement

(tijd-nieuwslijn) - In het Franse parlement was er dinsdag spektakel bij de ondervraging van premier Dominique de Villepin over de omstreden hervorming van het jongerenbanencontract (CPE).

De centrumrechtse UDF (Union pour la Démocratie Française) verliet 'en bloc' de zaal, omdat de eerste minister alleen maar antwoord gaf op vragen van zijn eigen UMP-fractie. Vragen van UDF, socialisten en communisten werden doorgeschoven naar kabinetscollega's.

'De premier wilde alleen op vragen van de Union pour la Majorité Présidentielle antwoorden. Dit bewijst dat hij een exclusieve dialoog met de UMP voert', verklaarde UDF-woordvoerder François Sauvadet. 'Men leidt geen land als men zich koppig opstelt. Vooral niet als er honderdduizenden op straat komen', zei hij, verwijzend naar de massabetogingen in Frankrijk tegen de hervorming.

De Villepin zei eerder dat hij betreurde dat de vakbonden zijn voorstel tot dialoog afwezen. De bonden willen geen aanpassingen, maar vragen dat de hervorming volledig ingetrokken wordt.

24900373

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud