Tv-bedrijf Alfacam maakt werk van beursplannen

Alfacam maakt werk van zijn beursplannen. Uit goede bron vernam de redactie van De Tijd dat het televisiedienstenbedrijf een procedure op gang trok om de banken te selecteren die de operatie in goede banen moeten leiden. Die zou pas in 2007 plaatsvinden.

(tijd) Hoeveel het bedrijf wil ophalen, is niet bekend. Topman Gabriël Fehervari (foto) gaf deze zomer aan dat Alfacam zijn kapitaal met 15 miljoen euro wou verhogen om verder te kunnen groeien. 'Als we geen durfkapitaalverschaffer(s) bereid vinden te investeren, halen we het geld op de beurs op', klonk het. Zijn voorkeur ging toen uit naar een durfkapitaalgroep. 'Een beursnotering is te duur, verhoogt de druk, vergt meer rapportering, en kost meer managementtijd. Aan de andere kant ondersteunt een notering onze geloofwaardigheid', zei hij.

Fehervari controleert ruim 60 procent van Alfacam. De Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV bezit bijna 33 procent van de aandelen en Plaza Media, een dochter van de Duitse tv-groep EM.TV, een belang van 5 procent. De GIMV wou deze zomer niet reageren op de uitlatingen van Fehervari.

Alfacam is het bedrijf achter de satellietzender Euro1080 en EuroLinx, een bedrijf dat HDTV-beelden doorstraalt over een grotere afstand.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud