Twaalf durfkapitaalfondsen geselecteerd voor ARKimedes-fonds

(belga) - Het ARKimedes-Fonds staat op het punt zijn eerste investeringen te doen in zogenaamde ARKIV's. Er werden twaalf durfkapitaalfondsen geselecteerd uit negentien kandidaten die tijdens de eerste erkenningsperiode een aanvraag hebben ingediend voor erkenning.

Een ARKIV is een ARK-investeringsvennootschap of een in het kader van de ARKimedes-regeling erkende durfkapitaalverschaffer. Dat meldt de ARKimedes Management NV in een persbericht.

Aan elk van de twaalf geselecteerde fondsen werd vorige week een 'term sheet' toegestuurd, een overzicht van de voorwaarden waaronder het ARKimedes-Fonds bereid is deel te nemen in het kapitaal van het fonds.

"De fondsen die vandaag al de ARKimedes term sheet goedgekeurd hebben en bijgevolg erkend worden als ARKIV, zijn": Arkafund nv (Dexia/Sydes), Baekeland II nv, Fortis Private Equity ARKimedes nv, Fundus II nv, Imec Venture Fund ARKIV nv, ING Activator Fund nv, KBC ARKIV nv, KMOFIN nv (LRM), aldus de mededeling. Naast die acht fondsen heeft het fonds Big Bang Ventures ARKIV Comm VA een erkenningsbelofte gekregen. "De andere geselecteerde fondsen worden bekendgemaakt van zodra zij de term sheet aanvaard hebben", aldus de mededeling.

Het ARKimedes-fonds werd onlangs gelanceerd door Vlaams minister van Economie Fientje Moerman. ARKimedes wil het aanbod aan durfkapitaal in Vlaanderen verdubbelen door professionele durfkapitaalfondsen tot 1 euro extra aan te bieden voor elke euro die zij investeren in een Vlaamse KMO.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud