Advertentie

Twee ex-kaderleden eisen USD 3 miljard van Bertelsmann

(tijd-nieuwslijn) - Twee voormalige kaderleden van Bertelsmann hebben in de VS een rechtszaak aangespannen tegen de Duitse mediagroep. Bij de oprichting van AOL Europe, een joint venture tussen Bertelsmann en America Online, in 1995 zou Thomas Middelhoff, de huidige topman van Bertelsmann, hen een belang in het bedrijf hebben beloofd. Dit zou nooit gebeurd zijn en daarom eisen de twee, Jan Henric Büttner en Andreas von Blottnitz, nu USD 3 miljard schadevergoeding.

Dat schrijft de Wall Street Journal. Zowel Middelhoff als Bertelsmann weerleggen de klacht. Zij zeggen dat Büttner en von Blottnitz zich voor hun klacht baseren op foutieve vertalingen van Duitstalige contracten.

Büttner en von Blottnitz eisten aanvankelijk USD 5 miljard, maar slaagden er niet in hierover een regeling te treffen. Daarom stapten ze naar de rechter, zij het met een lagere eis.

De zaak loopt momenteel in Santa Barbara, Californië. Middelhoff wordt deze week ondervraagd. Bertelsmann, dat voor 25,1% in handen is van GBL, verkocht zijn belang in AOL Europa begin 2000.

De WSJ wijst erop dat dit niet de enige rechtszaak is waar Bertelsmann momenteel mee kampt. Er is ook nog de klacht over medewerking aan de schending van auteursrechten door Napster financieel te steunen en een geschil tussen Bertelsmanns tijdschriftendochter Grüner + Jahr en de Amerikaanse tv-personaliteit Rosie O'Donnell.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud