Ubidco geeft Ubizen-aandelen niet terug aan Concentra

(tijd-nieuwslijn) - Ubidco, het financieel consortium dat een bod heeft uitgebracht op Ubizen, gaat de aandelen-Ubizen die Concentra terugeist, niet teruggeven. Dat staat te lezen in een participatiemelding van Euronext Brussel.

Uit de melding blijkt wat al geweten was; dat Ubidco de aandelen-Ubizen van de referentie-aandeelhouders en een andere aandeelhouder heeft verworven na afsluiting van zijn openbaar overnamebod op 23 januari. Ubidco heeft hierdoor 13.667.643 aandelen-Ubizen, goed voor 38,17% van het kapitaal, in handen.

Op 4 februari liet de mediagroep Concentra weten dat zij de aandelen-Ubizen die Ubizen heeft laten leveren, terug wil. Als Ubidco hier niet op ingaat, eist Concentra een schadevergoeding.

Ubidco zegt nu te hebben besloten de aandelen niet aan Concentra terug te geven. "Ubidco heeft momenteel niet de intentie om de betreffende Ubizen-aandelen in te brengen in het openbaar tegenbod tot overname van de aandelen en warrants van Ubizen door Betrusted Holdings dat op 16 januari jongstleden werd aangekondigd", aldus de melding.

Het consortium wil daarentegen, samen met de raad van bestuur van Ubizen, de financieringsbehoeften, de financieringsopties en de mogelijkheid voor Ubidco om hierin actief te participeren, onderzoeken. Donderdag meldde Ubidco dat het een kapitaalverhoging plant bij Ubizen, die moet toelaten dat het consortium een belang van ruim 76% in Ubizen verwerft.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud