Ubizen boekt EUR 32,7 miljoen omzet in derde kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - De Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen boekte in het derde kwartaal van zijn boekjaar (periode april - juni) een omzet van EUR 32,7 miljoen, tegen EUR 25,1 miljoen een jaar eerder. De bedrijfskasstroom werd opnieuw positief en kwam uit op EUR 0,55 miljoen. Het aandeel reageert positief op de meevallende cijfers.

Voor heel 2002 rekent Ubizen op een omzet van minstens EUR 120 miljoen. De groep denkt de komende kwartalen een positieve bedrijfskasstroom te genereren.

De omzet is hoger dan het bedrijf begin juni voorspeld had en komt uit boven de verwachtingen van analisten. Ubizen schatte de omzet in het derde kwartaal begin juni op EUR 31,5 miljoen. Analist Christophe Piron van Bank Degroof rekende op een omzet van EUR 31,6 miljoen, terwijl zijn collega Philippe Rochez van Puilaetco uitging van een omzet van EUR 32,1 miljoen.

Ubizen boekte een brutowinst van EUR 15,8 miljoen, tegen EUR 14,5 miljoen in het tweede kwartaal. De groep slaagde erin de brutowinstmarge te verbeteren tot 48,4% van 47,2% in het tweede kwartaal.

Eind juni had Ubizen EUR 9,7 miljoen in kas, tegen EUR 12,6 miljoen eind maart. De daling is volgens Ubizen te wijten aan de terugbetaling van schulden op korte termijn. De nettokaspositie daalde slechts lichtjes volgens de groep. Het Leuvense bedrijf slaagde er alvast in opnieuw een positieve bedrijfskasstroom (ebitda) te genereren. Bij het begin van het boekjaar beloofde Ubizen dit voor elk kwartaal, maar vorig kwartaal dook de ebitda opnieuw in het rood. Ubizen maakt zich alvast sterk dat het de komende kwartalen een positieve bedrijfskasstroom kan behouden. Voor het lopende boekjaar rekent Ubizen op een omzet van minstens EUR 120 miljoen. Dat is 21% meer dan de EUR 99 miljoen die het vorig boekjaar haalde.

Op Euronext Brussel stijgen de aandelen rond het middaguur 7,14% tot EUR 2,25. Er werden reeds om en bij de 86.000 aandelen verhandeld, tegen een gemiddeld dagvolume van bijna 41.200 stuks de afgelopen 6 maanden. Bij opening flitste er een order voor 18.050 stuks over de koersborden. Vrijdag werd het aandeel in afwachting van de publicatie van de cijfers eveneens druk verhandeld, waarbij het volume opliep tot een kleine 120.000 stuks. De laatste 9 handelsdagen bedraagt het gemiddelde volume 121.200 stuks.

Analist Philippe Rochez van Puilaetco noemt de resultaten 'bemoedigend', maar hij denkt dat de groep nog een lange weg af te leggen heeft. Hij blijft ongerust over de financiele situatie van het bedrijf omdat de activiteiten volgens hem op korte termijn geen significante kasstromen zullen genereren.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud