Advertentie

Ubizen kwart duurder na bod Betrusted

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel won Ubizen maandag 25,81 procent tot 1,17 euro. Vrijdag lanceerde het Amerikaanse technologiefonds Betrusted, een dochter van Bank One, een tegenbod op de Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen.

foto belga: Stijn Bijnens, de gedelegeerd bestuurder van Ubizen.

Betrusted biedt 1,2 euro per aandeel, meer dan 26 procent boven de 0,95 euro die Ubidco bereid is te betalen. Ubidco heeft nog niet beslist zijn bod te verhogen. Het tegenbod waardeert Ubizen op 43 miljoen euro.

Betrusted is een onderneming die zich specialiseert in elektronische beveiligingsproducten voor de financiële sector, de overheid, de telecom- en de medische sector. Het bedrijf heeft oplossingen voor onder meer beveiligde e-mails en encryptie via digitale sleutels. Het levert net als Ubizen ook zogenaamde managed security services (MSS), de beveiliging van een netwerk vanop afstand. Betrusted benadrukt dan ook de complementariteit tussen beide bedrijven. Volgens Betrusted zal de fusie gestalte geven aan een van de belangrijkste spelers inzake MSS.

Betrusted is een volle dochter van One Equity Partners, op zijn beurt een onderdeel van Bank One, de op vijf na grootste bankgroep in de VS die gaat samensmelten met JP Morgan Chase.

Eerder bracht Ubidco al een bod uit op Ubizen. Ubidco, een consortium dat bestaat uit Apax Partners, Kennet Venture Partners en KBC Investco, biedt 0,95 euro per aandeel. Het bod startte op 12 januari en loopt tot 23 januari. Ubidco wil minstens 90 procent van de aandelen in handen krijgen. Betrusted zegt het liefst alle aandelen in handen te krijgen, maar neemt genoegen met een kleiner belang dat wel minstens 51,67 procent moet bedragen. Een ander verschil is dat Ubidco een louter financieel consortium is terwijl Betrusted zelf actief is op de beveiligingsmarkt.

Ubizen liet vrijdag in een summiere reactie weten te wachten op de prospectus van het tegenbod. De raad van bestuur heeft dan vijf dagen om de Commissie voor het Bank, Financiën- en Assurantiewezen (CBFA) zijn opmerkingen te laten geworden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud