Advertentie

UBS Capital zet Mister Minit in de etalage

(tijd) - UBS Capital, de durfkapitaalarm van de Zwitserse bank UBS, zet de Minit-groep in de etalage. Minit is bij het grote publiek bekend van de schoenherstellingsketen Mister Minit, maar overkoepelt ook andere activiteiten zoals sleutelduplicatie, foto-ontwikkeling en uurwerkherstelling. De transactie kan volgens waarnemers oplopen tot 150 à 200 miljoen euro. Dat meldt De Tijd.

Mister Minit opende in juli 1957 in Brussel zijn eerste 'klaar-terwijl-u-wacht'-schoenmakerswinkel onder impuls van Donald Hillsdon Ryan. Aan het begin van de jaren tachtig begon Mister Minit te diversifiëren. In 1997 kwam de groep - die in Erembodegem over een productiefaciliteit beschikt - in de handen van de durfkapitaalverschaffer UBS Capital. Die is in ons land bekend door de overname en de verkoop van Kipling, het Belgische tassenmerk met de pluchen aap. Via de overname van het Nederlandse visconcern Heiploeg Shellfish International verwierf UBS Capital onrechtstreeks de controle over Morubel, de Belgische marktleider in diepgevroren schaal- en schelpdieren uit Oostende.

De Minit-groep is met ruim 1.500 winkels actief van Noord-Amerika tot Australië en van Japan tot West-Europa. Hoeveel winkels de groep in België heeft, is onduidelijk. Verantwoordelijken bij de Minit-groep wilden geen commentaar kwijt. Volgens de laatste beschikbare gegevens realiseerde Minit Benelux in het boekjaar 2003-2004 een omzet van 38,79 miljoen euro en een nettowinst van 2,46 miljoen. Minit NV, de productiefaciliteit van de groep, boekte toen een omzet van 5,39 miljoen euro en een winst van 236.000 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud