UCB en Sepracor sluiten overeenkomst over allergiemiddel

(tijd-nieuwslijn) - Het Belgische biofarmaconcern UCB en het Amerikaanse farmaconcern Sepracor hebben een licentieovereenkomst gesloten met betrekking tot het antihistaminicum levocetirizine.

In het kader van deze overeenkomst verleende Sepracor aan UCB een exclusieve licentie voor alle patenten en patenttoepassingen van Sepracor in de Verenigde Staten betreffende levocetirizine. Er zullen aan Sepracor royalties verschuldigd zijn voor de verkoop van levocetirizine-producten in de VS.

Via een aparte overeenkomst ontvangt Sepracor momenteel royalties van UCB voor de verkoop van levocetirizine in de Europese landen waar het product wordt verkocht. Levocetirizine wordt door UCB in de Europese Unie op de markt gebracht onder de merknamen Xyzal en Xusal. Het betreft een product voor de behandeling van symptomen van seizoensgebonden en terugkerende allergische rinitis, persistente allergische rinitis en chronische idiopathische urticaria (CIU, ook bekend als netelroos met onbekende oorzaak) bij volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder.

'Sepracor is erg tevreden dat nu ook de Verenigde Staten worden opgenomen in de licentieovereenkomst voor levocetirizine. UCB heeft wereldwijd een succesvolle antihistaminicumconcessie ontwikkeld en wij zijn optimistisch over de mogelijkheid die UCB heeft om deze concessie uit te breiden met de introductie van levocetirizine in de VS', zegt Timothy J. Barberich, voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Sepracor.

'Wij zijn bijzonder blij met onze nieuwe licentierelatie met Sepracor in de Verenigde Staten en met het vooruitzicht om onze activiteiten in antihistaminica uit te breiden', zegt Roch Doliveux, gedelegeerd bestuurder van UCB.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud