UCB scoort boven verwachtingen

Het biofarmaciebedrijf UCB heeft in het eerste halfjaar van 2006 een winst uit voortgezette activiteiten van 237 miljoen euro geboekt. Dat is een stijging van 44 procent tegenover vorig jaar en ligt duidelijk boven de analistenverwachtingen.

(tijd) Dat blijkt uit een persbericht. UCB bevestigt zijn jaarvooruitzichten.

In tegenstelling tot de analisten rekent UCB bij de winst uit voortgezette activiteiten wel de meerwaarde van de verkoop van Bioproducts, Delsym, Corifeo en Gastrocom, alsook de reorganisatiekosten. Zonder deze posten zou de winst uitkomen op 180 miljoen euro. Analisten gecontacteerd door Tijd-Nieuwslijn gingen uit van 160 miljoen euro.

De opbrengsten (omzet + royalty-inkomsten) stegen met 12 procent tot 1,3 miljard euro, tegenover 1,2 miljard in de eerste helft van 2005. De netto-omzet ging met 9 procent omhoog. UCB dankt de goede omzetcijfers aan de sterke prestatie van Keppra. Het anti-epilepticum zag zijn verkoop met 42 procent stijgen tot 365 miljoen euro, wat de leiderspositie in de VS versterkte. Ook de anti-allergiemiddelen Zyrtec en Xyzal gingen er met 6 procent op vooruit tot 406 miljoen euro.

UCB kondigt in zijn persbericht aan dat het bij de Amerikaanse autoriteiten de aanvraag tot goedkeuring voor Xyzal, de opvolger van Zyrtec, indiende. UCB wil xyzal tegen eind 2007 in de VS op de markt brengen, wanneer het patent op Zyrtec verloopt.

Nog in het persbericht bevestigt de biofarmagroep zijn jaarvooruitzichten. Voor 2006 gaat UCB uit van een stijging van de omzet in vergelijking met 2006 en een winst uit voortgezette activiteiten in lijn met 2005. Inclusief meerwaarden en eenmalige lasten zou de winst de 300 miljoen euro overschrijden.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud