UCB vol vertrouwen over patent Keppra

(tijd-nieuwslijn) - 'Ons patent op Keppra is uiterst sterk tot augustus 2009'. Dat zei het management van de Belgische farma- en chemiegroep UCB op een persconferentie. Daarmee reageerde UCB op het nieuws dat een producent van generische geneesmiddelen een vraag heeft ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om een generische variant van het anti-epilepticum Keppra te verkopen. UCB heeft zelf nog geen bericht van het bedrijf gekregen.

foto belga: Georges Jacobs, voorzitter van het directiecomite van UCB.

Nadat UCB een melding van de generische producent heeft gekregen, heeft de groep 45 dagen de tijd om een gerechtelijke actie te starten. Als dat gebeurt, start een periode van 30 maanden gedurende dewelke er geen generisch product van Keppra kan worden goedgekeurd tot er een uitspraak in de rechtszaak komt.

Georges Jacobs, voorzitter van het directiecomite van UCB, zei dat UCB zeker een rechtszaak zal starten. 'Onze advocaten hebben ons verzekerd dat we die rechtszaak zonder enige twijfel zullen winnen', aldus Jacobs.

Roch Doliveux, de nieuwe topman van de farma-afdeling van UCB, stipte aan dat een topman van een grote Britse geneesmiddelenproducent hem onlangs vertelde dat zijn bedrijf een vijftigtal dergelijke rechtszaken heeft lopen. 'Wij zijn er absoluut gerust op dat wij patentbescherming voor Keppra hebben tot augustus 2009', herhaalde Doliveux.

Doliveux zei verder nog dat UCB twee potentiële opvolgers van Keppra in de pijplijn heeft zitten. 'De eerste mogelijke opvolger bevindt zich in klinische fase II en voor de tweede mogelijke opvolger zal dit jaar of volgend jaar gestart worden met de klinische fase I'.

Het aandeel van UCB verloor woensdag bijna 6 procent door de vrees voor een generische versie van Keppra.

20969894

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud