Uitgifteprijs Omrix onder prijsvork

(tijd-nieuwslijn) - Het biotechnologiebedrijf Omrix, een van de participaties van de privak Quest For Growth (QFG), heeft de uitgifteprijs voor de introductie op Nasdaq bepaald op 10 dollar per aandeel. Dat is ver beneden de oorspronkelijke prijsvork, die op 15 tot 17 dollar was bepaald. Dat blijkt uit een persbericht van de groep.

QFG heeft een belang van 4% in Omrix. Het belang staat in de boeken voor 2 miljoen dollar. Quest bezit momenteel 1.308.734 aandelen. Voor de beursgang wordt het aantal aandelen door een reverse stock split (1 voor 2,75) teruggebracht, waarna Quest for Growth 475.903 nieuwe aandelen zal bezitten. De bestaande aandeelhouders verbinden er zich toe, geen aandelen te verkopen binnen de 180 dagen na de beursgang. Na de eerste notering zal Quest, conform haar waarderingsregels, deze aandelen in haar boeken noteren met een discount van 25 procent ten opzichte van de beurskoers. De discount zal vanaf de tweede maand volgend op de beursgang telkens met 5 procent per maand zal verminderen.

De participatie dateert van eind de jaren negentig. QFG investeerde toen 2 miljoen dollar maar daarna liep niet alles van een leien dakje. QFG zag zich zelfs genoodzaakt om de waarde volledig af te schrijven. Een jaar geleden besliste QFG het belang opnieuw aan aanschaffingswaarde, 2 miljoen dollar, in de boeken op te nemen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud