Uitzonderlijke kosten Avis Europe wegen op D'Ieteren

(tijd-nieuwslijn) - De beslissing van Avis Europe om de divisie Centrus op te doeken en enkele uitzonderlijke afschrijvingen op waardeverschillen en herstructureringskosten voor IT-projecten wegen voor 54 miljoen euro op de resultaten van moedergroep D'Ieteren. Dat meldt de groep in de marge van de tradingupdate die de autoverhuurdochter donderdagmorgen bekendmaakte.

Centrus is gespecialiseerd in de bijstand en het ter beschikking stellen van vervangingswagens aan automobilisten na een ongeval. Over 2003 boekten deze activiteiten een operationeel verlies van 10 miljoen euro. Avis Europe slaagde er naar eigen zeggen ondanks diverse inspanningen niet in de activiteiten op te krikken, waarna besloten werd om deze niet-kerndivisie af te stoten. Er worden momenteel met diverse partijen onderhandelingen gevoerd over de verkoop van delen van Centrus. Avis Europe verwacht dat het Centrus-dossier over 2003 voor een uitzonderlijke last van ongeveer 70 miljoen euro zorgt.

Avis Europe boekt over 2003 tevens 28 miljoen euro aan uitzonderlijke afschrijvingen en herstructureringskosten, waarvan de helft voor de overname van de franchisenemers in Nederland en Duitsland. De andere helft is voor rekening van de IT-projecten die de groep moest herzien nadat besloten werd het financieel en administratief centrum onder te brengen in Boedapest.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud