Umicore neemt Chinese zinkstofproducent en Frans zinkrecyclagebedrijf over

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische non-ferrogroep Umicore heeft twee nieuwe overnames gedaan. In China neemt Umicore voor een niet nader genoemd bedrag de zinkstofproducent Fuhong over. In Frankrijk telt de groep om en bij de EUR 6 miljoen neer voor GM Metal, een bedrijf dat zinklegeringen verwerkt en recycleert. Dinsdag liet Umicore weten dat de overname van Sterling Semiconductor, die in april was aangekondigd, niet doorgaat.

Met Fuhong wordt Umicore voor het eerst volledige eigenaar van een Chinees bedrijf. Fuhong is gevestigd in Changsha in de provincie Hunan en was volgens een persbericht eigendom van "een buitenlandse onderneming". Het bedrijf is de belangrijkste Chinese producent van zinkstof voor roestwerende verf en werkt volgens de westerse kwaliteitsnormen. Fuhong verkoopt momenteel ongeveer 10.000 ton zinkstof per jaar aan de grootste producenten van coatings in China en Zuidoost-Azie. De omzet bedroeg vorig jaar ongeveer EUR 13 miljoen.

Met de overname van Fuhong verstevigt Umicore zijn positie als producent van speciale zinkproducten. De groep wijst erop dat de Aziatische markt de snelst groeiende markt is voor zinkstof, een markt die momenteel op 60.000 ton per jaar wordt geraamd. De vraag naar zinkstof zal naar verwachting toenemen door de Olympische Spelen die in 2008 in Peking plaatsvinden. Binnen Umicore wordt Fuhong ondergebracht in Umicore Zinc Chemicals.

Het Franse bedrijf dat Umicore overneemt, GM Metal, is gevestigd nabij Poitiers en houdt zich bezig met de inzameling en verwerking van zinkhoudende bijproducten van de spuitgietindustrie. In een persbericht zegt Umicore dat GM Metal een uitzonderlijke technologie heeft ontwikkeld op het vlak van smelten en gieten. Jaarlijks produceert het bedrijf ongeveer 14.000 ton zinklegeringen. Met een 30-tal mensen haalt GM Metal een omzet van rond de EUR 10 miljoen. Binnen Umicore wordt GM Metal ondergebracht in de business unit Zinc Alloying. Verwacht wordt dat het Franse bedrijf vanaf 2003 een positieve bijdrage levert tot het groepsresultaat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud