Umicore verhoogt productiecapaciteit in Zuid-Korea

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische non-ferrogroep Umicore verhoogt voor de tweede maal dit jaar de productiecapaciteit van lithiumhoudend kathodemateriaal in haar fabriek in Zuid-Korea. De capaciteit wordt opgetrokken tot meer dan 3.000 ton per jaar. Dat meldt Umicore in een persbericht.

Het kathodemateriaal is een essentieel bestanddeel voor de productie van lithium/ion-batterijen. De verhoogde capaciteit zal vanaf de eerste helft van 2004 operationeel zijn. Umicore verwijst naar de stevige verkoopcijfers voor mobilofoons en de voorkeur van consumenten voor notebookscomputers tegenover desktop-pc's.

De fabriek van Umicore in het Zuid-Koreaanse Cheonan werd in december 2000 in gebruik genomen. De capaciteitsuitbreiding die in maart 2003 werd aangekondigd is pas operationeel geworden en zal, naar verwachting, in de komende maanden haar volle capaciteit bereiken. De geplande vraag van de klanten heeft echter nu reeds de verhoogde productievolumes overschreden.

Het wereldwijd gebruik van lithiummetaaloxides blijft toenemen. De batterijproducenten hebben hun bezorgdheid geuit omtrent de schommelingen van de kobaltprijs, wat een vernieuwde interesse wekt voor alternatieve verbindingen die minder kobalt bevatten - verbindingen die Umicore onlangs ontwikkeld heeft. De bijkomende capaciteit van de Umicore-vestiging zal over de nodige flexibiliteit beschikken om de nieuwe verbindingen te produceren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud