Unilever sluit fabriek in Baarn in de loop van 2005

(tijd-nieuwslijn) - Het voedings- en wasmiddelenbedrijf Unilever sluit in de loop van 2005 de productie-activiteiten in haar vestiging in Baarn. Dit heeft het concern donderdag bekendgemaakt. Volgens Unilever kan de werkgelegenheid voor een aanzienlijk deel van de 110 medewerkers worden behouden door de productie over te hevelen naar de Unilever-fabriek in Loosdrecht en de productielijnen uit de fabriek te verkopen an derden. Voor 20 medewerkers wordt volgens Unilever nog een oplossing gezocht.

De fabriek in Baarn maakt voornamelijk bouillon, droge mixen en sauzen. Volgens Unilever is in maart dit jaar de medewerkers al verteld dat een deel van de productie zou overgaan naar vestigingen in Italie en Zwitserland. Nu verkoopt Unilever twee van de drie overige productielijnen aan twee verschillende ondernemingen die in de regio zijn gevestigd. Een vierde productielijn wordt naar de Unilever-fabriek in Loosdrecht verplaatst.

'Door deze constructie kan een aanzienlijk aantal banen worden behouden. Voor de resterende 20 medewerkers is een outplacementtraject opgestart, waarbij actief wordt gezocht naar een nieuwe baan. Eerder dit jaar maakten ruim dertig medewerkers gebruik van een vrijwillige vertrekregeling', zo meldt Unilever in een persbericht. De plannen zijn ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraad. Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen.

De fabriek in Baarn is een productievestiging van Unilever Bestfoods Nederland. Deze werkmaatschappij van Unilever Nederland heeft verder productievestigingen in Delft, Loosdrecht, Oss en Rotterdam.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud