Unizo lanceert petitie tegen koopzondagen

(belga) - Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, lanceert donderdag een petitie tegen de beslissing van de regering om het aantal openingsuren van winkels verder te verruimen door uitbreiding van het aantal koopzondagen en door de feitelijke versoepeling van de erkenning als toeristisch centrum van steden en gemeenten of delen ervan.

De actie loopt onder het thema '67 uur is genoeg', een verwijzing naar het gemiddeld aantal openingsuren per week van de winkels. Dat meldt Unizo donderdag in een communiqué.

Op de site www.zondagwinkelen.be kunnen zowel ondernemers als klanten de petitie ondertekenen. De petitie kan ook worden afgedrukt, net als de affiche met de slogan 'handen af van de openingsuren'.

De ondernemersorganisatie roept de ondernemers en hun klanten op om de petitie te ondertekenen. Unizo stuurde ook een mail aan alle parlementsleden en aan alle colleges van burgemeester en schepenen met de vraag de petitie te ondertekenen. De organisatie zal nadien een lijst publiceren van alle politici-ondertekenaars van de petitie.

Ten slotte schreef de organisatie een brief aan alle erkende sociaaleconomische, culturele en maatschappelijke middenveldsorganisaties met de vraag front te vormen tegen de regeringsbeslissing. Inmiddels lieten alle vakbonden, de Gezinsbond en de Groene Zelfstandigen al weten zich tegen de verdere verruiming van winkelopeningstijden te verzetten. Voor Unizo is het dossier van het zondagwinkelen hoe dan ook een zaak voor de betrokken sociale partners en niet voor de regering.

'Ruimere winkelopeningstijden en meer koopzondagen verhogen de koopkracht niet, wel de kosten. Meer verkoop, meer rendement en meer jobs zitten er niet in. Bovendien zal de mogelijkheid van nog meer koopzondagen een kettingreactie op gang brengen en de spoeling nog dunner maken', waarschuwt Unizo nog

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud