Unizo opent telefoonlijn voor meldingen intimidatie

(belga) - De ondernemersorganisatie Unizo opent een telefoonlijn waarop KMO-werkgevers eventuele vormen van intimidatie tijdens de staking van vrijdag kunnen melden.

Unizo zegt dat het ABVV in een pamflet voor de staking halve waarheden en leugens verspreidt. 'Op die manier worden de werknemers nodeloos opgejaagd voor een zinloze, politieke staking waardoor niet de regering wordt getroffen maar de bedrijven, hun klanten, de werknemers en alle burgers', luidt het. Werkgevers die vrijdag met intimidatie door stakers worden geconfronteerd, kunnen dat melden op een speciaal telefoonnummer.

Het ABVV misbruikt het stakingsrecht om de regering onder druk te zetten, zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. De organisatie vraagt de overheid en de ordediensten ervoor te zorgen dat het 'recht tot werken' niet in het gedrang komt. De politie moet in opdracht van de gemeente optreden tegen vakbonden die ten onrechte KMO-zones afzetten. De zelfstandige die economisch verlies lijdt door een misbruik van stakingsrecht moet worden vergoed.

23956897

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud