USG People: 2007 wordt absoluut beter dan 2006

USG People, het op vijf na grootste uitzendbedrijf ter wereld, denkt dat 2007 een beter jaar zal worden dan 2006. Dit jaar denkt de uitzender een recordwinst te behalen. Dit heeft directievoorzitter Ron Icke gezegd in een interview met Effect, een uitgave van de VEB. USG verwierf vorig jaar de Vlaamse uitzendgroep Solvus, vooral gekend van het merk Creyf's.

'Dit jaar zullen we een recordwinst halen. De winst in het derde kwartaal was de hoogste winst ooit in een kwartaal behaald. Het moet wel heel gek lopen wil dit jaar niet als een absoluut record de boeken ingaan. En inderdaad, volgend jaar wordt absoluut beter dan dit jaar', zo citeert het blad Icke.

Hij geeft aan op zoek te blijven naar een overname in Duitsland. 'We zijn in gesprek met een aantal kandidaten. Het zou toch gek zijn als je in 2007 geen acquisitie doet in Duitsland', zo stelt hij.

Icke geeft aan dat de activiteiten van Brunel in Duitsland bij USG People passen, maar dat de twee bedrijven momenteel niet in gesprek zijn. In 1999 wilden Unique International, zoals USG People destijds heette, met Brunel fuseren. Deze fusie ketste af.

Icke stelt in Duitsland op zoek te zijn naar een bedrijf met een omzet van EUR 50-100 miljoen. Momenteel zet USG People zo'n EUR 100 miljoen om. 'We willen een omzet van EUR 200-300 miljoen hebben, dan heb je voldoende schaalgrootte', zo zegt hij. In theorie heeft USG People volgens Icke ruimte van EUR 250-300 miljoen voor een overname.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud