Vakbonden bereiken ontwerpakkoord met directie Eli Lilly

De vakbondsafgevaardigden en de directie van Eli Lilly in Mont-Saint-Guibert (in Waals-Brabant) zijn vrijdag tot een voorstel van akkoord gekomen bij besprekingen voor het verzoeningsbureau in verband met de geplande sluiting van het onderzoekscentrum van de Amerikaanse farmaceutische groep.

(BELGA) Het voorstel zal komende woensdag aan het personeel worden voorgelegd.

In het voorstel worden de modaliteiten bepaald in verband met de toekenning van de brugpensioenen en de vergoedingen die moeten uitbetaald worden aan de werknemers die naakt ontslagen zullen worden.

In het onderzoekscentrum werken 330 mensen. Eind juni kondigde de directie aan dat ze het centrum zou sluiten wegens overcapaciteit inzake onderzoek in de globale organisatie van de groep. Enkel een dertigtal werknemers zullen aan de slag kunnen blijven in de Brusselse afdeling van de farmaceutische groep.

Het verzoeningsbureau werd op 20 oktober ingeschakeld omdat de onderhandelingen over het sociale luik van de sluiting geblokkeerd raakten. Terwijl het overleg in het kader van de procedure Renault over het collectieve ontslag aan de gang was, hadden de werknemers van Eli Lilly vertegenwoordigers van de directie gedurende enkele uren opgesloten in het onderzoekscentrum. Ze verweten de directie geen correcte voorstellen naar voor te brengen.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud