Vakbonden bezorgd over mogelijke overname Duferco

De aankondiging dat OAO Novolipetsk Steel in gesprek is om een belang te nemen in staalfabrieken van het Zwitserse Duferco, onder meer actief in België, leidt bij de vakbonden tot bezorgdheid. De Belgische directie van Duferco van haar kant kan woensdag niet meer informatie verschaffen over het dossier.

(belga) Novolipetsk zou naar eigen zeggen een joint venture creëren die fabrieken in de VS en Europa overneemt. Naast België gaat het om fabrieken in Frankrijk en Italië. Belgische activa die mogelijk in de joint venture worden opgenomen zijn Carsid, Duferco Clabecq en Duferco La Louvière.

'We zijn erg bezorgd om deze industriële schaalvergroting", zegt Antonio Di Santo, voorzitter van de vakbond FGTB-Métal Hainaut-Namur. 'We werden door de directie op de hoogte gebracht van de actie, maar we weten niet of het gaat om een samenwerking of een fusie. We willen meer duidelijkheid over de vorm die dit alles zal aannemen, met betrekking tot behoud van arbeidsplaatsen en ontwikkelingsbeleid."

Volgens de vakbondsverantwoordelijke zouden de onderhandelingen in een beslissende fase zitten.

Duferco kon woensdag geen extra informatie verschaffen over de aankondiging van de vierde grootste staalmaker van Rusland.

Novolipetsk verwacht voor het einde van het jaar een akkoord.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud