Vakbonden blijven hopen op groeiscenario

(belga) - De vakbonden bij DHL willen de hoop op een groeiscenario voor het koeriersbedrijf in Zaventem nog niet opgegeven. 'Wij willen ons niet inschrijven in een scenario van gedeeltelijke sluiting in Zaventem. Wij aanvaarden niet dat er ontslagen zullen vallen. Het beste scenario voor het behoud van de werkgelegenheid blijft een groeiscenario', aldus Hendrik Vermeersch van de socialistische vakbond BBTK donderdag na afloop van een gemeenschappelijke vakbondsvergadering.

De bonden gaan naar eigen zeggen niet akkoord met de beslissing van DHL en het standpunt van de regering. 'Wij weigeren ons in te schrijven in de opstart van de procedure van de wet-Renault (een procedure die morgen wordt opgestart) en wij willen ook niet langer met de directie rond de tafel zitten zolang er gepraat wordt over afdankingen', aldus Vermeersch.

Ondanks de negatieve ontwikkelingen blijven de bonden hopen dat DHL nog van mening verandert. Dat kan bijvoorbeeld wanneer de regering - die volgens de bonden 'valse argumenten' gebruikt - alsnog haar standpunt zou bijstellen. 'In de brief van de federale regering en de gewestregering staan bijvoorbeeld flagrante leugens. Zo beweren de federale premier en de ministers-presidenten dat de MD11 het meest lawaaierige vliegtuig is dat er bestaat, terwijl alle specialisten het erover eens zijn dat het het stilste toestel is in zijn soort', stelt Vermeersch.

Begin volgende week plannen de bonden vakbondsvergaderingen in alle bedrijven van de luchthaven. Tijdens die vergaderingen zal een grootschalige manifestatie van de DHL-werknemers en het personeel van de luchthaven voorbereid worden. Die manifestatie, waarschijnlijk een betoging naar de Wetstraat, staat op de agenda voor eind volgende week.

Intussen is het personeel volgens de bonden duidelijk gemobiliseerd. Bijkomende acties in de komende uren en dagen zijn dan ook zeker niet uitgesloten.

22215387

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud