Vakbonden Dexia eisen zetel in raad van bestuur

(tijd-nieuwslijn) - De vakbonden van Dexia willen een zetel in de raad van bestuur. Op de Europese ondernemingsraad van 12 januari zullen ze daar bij gedelegeerd bestuurder Pierre Richard op aandringen. 'Het personeel heeft 5 procent van de aandelen. Dat is ongeveer evenveel als Ethias, dat wel iemand in de raad van bestuur heeft', zegt Francis Talbot van het BBTK.

Met het zitje willen de vakbonden vermijden dat er over overnames en fusies wordt beslist boven de hoofden van het personeel. 'Wij hebben in het verhaal rond de fusie met de Italiaanse bank SanPaolo IMI zeer weinig informatie gekregen. Bovendien werd daar door een aantal aandeelhouders over beslist. Het personeel werd hier helemaal niet in gehoord', zegt hij.

De vakbonden willen ook meer toezien op de expansieplannen van de bank. Ze willen vermijden dat het personeel het gelag betaald zoals bij de overname van Labouchere in Nederland. Op 12 januari 2005 is er een Europese ondernemingsraad waar Pierre Richard en voorzitter Narmon aanwezig zullen zijn.

'Als het personeel 5 procent van de aandelen in bezit heeft, dan moet een nominatiecomité de vraag voor een vertegenwoordiger bestuderen. Dan pas zal een beslissing hierover genomen worden', legt een woordvoerster uit.

Foto: belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud