Vakbonden DHL vragen afstemming geluidsnormen

(belga) - De vakbonden van koeriersbedrijf DHL hebben woensdag afgesproken een brief te schrijven aan de federale en de Vlaamse en Brusselse gewestregeringen alsook aan de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant Lodewijk De Witte. In de brief wordt erop aangedrongen dat er tegen het einde van dit jaar een akkoord komt over een wettelijke regeling voor de geluidsproblematiek op de luchthaven van Zaventem.

Woensdag zaten de vakbonden van DHL in Mechelen rond de tafel met de directie van het koeriersbedrijf. De gesprekken kaderen in de eerste fase van de door de directie opgestarte procedure voor collectief ontslag die voorzien is in de wet-Renault. Tijdens deze procedure kunnen vakbonden alternatieven op tafel leggen voor de beslissing van de directie om tegen 2008 de activiteiten op Zaventem af te slanken. De directie kondigde eerder aan dat dit gepaard zou gaan met een vermindering van circa 1.700 jobs. Pas in een tweede fase wordt gepraat over een sociaal plan.

"De directie is op onze vraag bereid te praten over een tewerkstellingsgarantie tot na 2008. Wat terzake mogelijk is, hangt echter af van het wettelijk kader voor de geluidsproblematiek en de afstemming van de geluidsnormen in het Vlaamse en Brussels gewest. Het gaat hierbij vooral over zaken zoals het aantal nachtvluchten, het toegelaten aantal Quota Count per vliegtuig en per jaar. We vragen dat hierover zeer snel een rondetafelconferentie wordt georganiseerd met alle luchthavenactoren", aldus vakbondsman Hendrik Vermeersch (BBTK) aan Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud