Vakbonden en directie NMBS hervatten onderhandelingen

(belga) - Vakbonden en directie bij de NMBS gaan volgende week wellicht opnieuw de onderhandelingsdraad opnemen. Dat is vernomen bij de vakbonden. NMBS-baas Karel Vinck heeft de bonden in een brief laten weten dat "er te praten valt over de cijfers".

Vorige week stapten de bonden boos op van de onderhandelingstafel na de zoveelste onduidelijkheid over de cijfers van het aantal afvloeiingen bij de spoorwegen.

Volgens Roger Van Hove, algemeen secretaris ACOD-spoor, zegt Vinck in een antwoord op de grieven van de bonden dat cijfers niet de essentie zijn en dat er te onderhandelen valt over de cijfers op basis van de operationele noden van het bedrijf.

De vakbonden hebben Vinck altijd verweten dat hij 'geobsedeerd' is door het aantal afvloeiingen, nodig om het budgettair evenwicht te herstellen. Ze menen dat hij niet naar het aantal mensen kijkt dat nodig is om het bedrijf te laten functioneren.

Indien ACV-afgevaardigde Michel Bovy donderdag het fiat krijgt van zijn achterban, dan worden volgende week de onderhandelingen hervat. Waarschijnlijk gebeurt dat dinsdag. Dan wordt overigens een informatiestop ingevoerd voor twee weken./

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud