Vakbonden GlobeGround praten met BGS en Aviapartner over overstap

(belga) - De vakbonden bij het noodlijdende handlingbedrijf GlobeGround hebben overleg gepleegd met de concurrerende bedrijven Aviapartner en BGS. Er is afgesproken om deze week een protocol uit te werken over de sociaal begeleide overstap van een deel van het GlobeGround-personeel.

GlobeGround verzorgt met 160 personeelsleden de check-in voor enkele luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven van Zaventem. Maar de Britse moedermaatschappij dreigt de Belgische activiteit te sluiten als GlobeGround geen toegang krijgt tot de bagage-afhandeling op de tarmac van de luchthaven.

Woensdag zitten de bonden en de GlobeGround-directie samen over de toekomst van het handlingbedrijf, aldus vakbondsman Lode Verschingel (LBC). Harde acties zijn opgeschort in functie van het overleg, luidt het.

Intussen praten de bonden met concurrenten BGS en Aviapartner. Beide handlingbedrijven hebben een personeelstekort, terwijl de werknemers van GlobeGround dreigen hun baan te verliezen. Er wordt onderhandeld over een overstap van het deel van het GlobeGround-personeel. De voorwaarden van die overstap zijn het onderwerp van discussie. Het is, aldus Verschingel, de bedoeling deze week een protocol uit te werken over de 'sociaal begeleide overstap van een gedeelte van het GlobeGround-personeel'. Om hoeveel mensen het zou gaan, hangt ook af van wat met GlobeGround te gebeuren staat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud