Vakbonden in Brussel vragen garanties

(belga) - Bij de vakbonden van koeriersbedrijf DHL wordt gelaten gereageerd op de beslissing om de intercontinentale hub in de toekomst van Zaventem naar Leipzig te verhuizen. 'Een verrassing is het niet, we kregen in de Europese ondernemingsraad van vorige week al aanwijzingen', aldus Roberto Parrillo van de CSC (Franstalige vleugel van ACV).

De bonden zijn daarentegen wel ongerust en boos over het sociaal overleg rond de geplande afvloeiingen in Brussel. 'DHL verkondigt overal (ook dinsdag in de persmededeling, nvdr.) dat het zijn activiteiten in Brussel tot 2008 op het huidige niveau wil behouden, maar als wij aandringen om die werkzekerheid op papier te zetten, krijgen we steeds een njet', aldus Parrillo.

De vakbondsman wil van DHL ook details 'over wat een regionale hub precies inhoudt, en wat die zal betekenen voor de werkgelegenheid na 2008', als het intercontinentale sorteercentrum van Brussel naar Leipzig verhuist. 'Bij de directie wil men echter zo snel mogelijk de informatiefase afsluiten en beginnen onderhandelen over het sociaal plan', beweert Parrillo.

De vakbondsman noemde de houding van de DHL-directie 'oneerlijk' en 'leugenachtig'. 'De christelijke bond wil dat de werkgevers het spel eerlijk spelen en zullen deze kwestie desnoods in het interprofessioneel overleg aankaarten', luidde het nog.

22305381

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud