Vakbonden plannen acties bij UCB in Drogenbos

(belga) - Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij UCB Surface Specialities in Drogenbos heeft, bij gebrek aan een akkoord met de directie over werkzekerheid, beslist om de komende dagen over te gaan tot acties. Dat zeggen de bonden.

'We vroegen werkzekerheid tot eind 2006, maar de directie weigerde die te geven. De stakingsaanzegging die vorige week werd ingediend, is verlengd. Eind deze week of begin volgende week zullen acties worden georganiseerd', aldus Hubert Pricken (ACV-chemie). De komende dagen komende vakbonden samen om zich te beraden over de aard en kalender van de acties.

In oktober maakte de directie haar plannen over een herstructurering bekend, waarbij 19 banen op de tocht staan. De vakbonden zijn ook bezorgd over de plannen op middellange termijn. Vanaf 1 januari komt UCB Surface Specialities in handen van het Amerikaanse Cytec. De bonden vrezen voor de toekomst van het bedrijf en vragen een globale visie inzake jobs en werkzekerheid. Bij de vestiging in Drogenbos werken 500 mensen. Op lange termijn vrezen de bonden een delokalisatie naar Italië.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud