Vakbonden plannen acties in alle DHL-filialen

(tijd/belga) - De afgevaardigden van de verschillende DHL-bedrijven in België en van andere ondernemingen hebben maandagmiddag op een vergadering in Elewijt (Zemst) besloten een actie-aanzegging te versturen naar de directies van de DHL-groep. Tijdens personeelsvergaderingen bij het sorteercentrum DHL Aviation en bij EAT wordt dinsdag beslist welke acties er gevoerd zullen worden. Een mars op Brussel behoort tot de mogelijkheiden, zegt Hendrik Vermeersch van het BBTK.

De vakbonden gaan voor twee eisen. Vooreerst wordt een werkgarantie geëist voor de werknemers van DHL. De afslanking van de DHL-activiteiten op Zaventem zal vanaf 2008 zoals bekend zo'n 1.700 jobs kosten.

'Daarnaast willen we een ernstig wettelijk kader voor de nachtvluchten en voor de luchthaven van Zaventem in het algemeen. Het risico is immers dat na DHL ook andere luchthavenactiviteiten verdwijnen,' meent Vermeersch.

De vakbondsman sluit overigens nieuwe spontane nachtelijke personeelsacties bij DHL op Zaventem niet uit, maar zegt dat de vakbond deze niet zal organiseren. DHL laat volgens Vermeersch maandagavond alleszins een aantal vliegtuigen landen op Zaventem zodat er in tegenstelling tot eind vorige week ook daadwerkelijk terug werk zal zijn voor het personeel.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud