Vakbonden spreken van opgezet scenario

(belga) - 'We zijn niet van plan in discussie te gaan, maar wel om antwoorden te geven'. Dat kondigde ACV-secretaris Gerard Ignoul woensdag aan voor de start van de bijzondere ondernemingsraad bij Ford Genk. Volgens de vakbondsman heeft wat zich momenteel bij Ford Genk afspeelt, veel weg van een opgezet scenario, 'waarover vandaag het besmeurde doek zal vallen'.

Ignoul is ervan overtuigd dat in Genkse vestiging het hardst gewerkt wordt van alle Europese vestigingen, maar dat de Europese directie de andere fabrieken tegen Genk heeft opgezet. Ignoul erkende dat de loonkost in Genk zal doorwegen, maar dat de vestiging qua flexibiliteit, aanpak en organisatie voorop loopt.

Ignoul kondigde nog aan dat de vakbonden de directie zullen herinneren aan eerdere overeenkomsten. Het gaat met name om een investering van 900 miljoen euro tot 2006. Daardoor zou de Genkse vestiging vier modellen kunnen produceren.

Indien er slecht nieuws voor de werknemers uit de bus zou komen, verwacht hoofdafgevaardigde Pierre Vrancken (ABVV-Metaal) niet dat er vandaag al actie zal worden ondernomen.

De vakbonden zullen in de loop van de voormiddag een persconferentie geven over de boodschap die de Europese directie hen meegaf.

20382724

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud