Vakbonden stellen Shell en NAM ultimatum

(tijd-nieuwslijn) - De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV hebben Royal Dutch Shell en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) een ultimatum gesteld. Dat hebben beide vakbonden dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. 'Als de bedrijven voor maandag 31 oktober, 18 uur niet ingaan op de eisen van de bond, volgen acties. Een staking is dan niet uitgesloten', zegt FNV Bondgenoten in het persbericht.

Het ultimatum volgt na een langslepend conflict tussen de bonden en Shell om een nieuwe pensioenregeling. Volgens CNV misbruiken Shell en de NAM het centraal akkoord van vorig jaar om flink te bezuinigen op de pensioenregeling.

De bonden eisen dat voor de huidige werknemers de uittredingsleeftijd van 60 jaar tegen het niveau van de huidige regeling gehandhaafd blijft en dat de nieuwe regeling voor de werknemers kostenneutraal is.

'Shell wil alle medewerkers, voor het eerst in jaren, pensioenpremie laten betalen. Tot nu toe betaalde de werkgever dat. Het pensioenfonds van Shell is kerngezond. En ik zie geen enkele reden om bezuinigingen door te voeren, die ten laste komen van werknemers', zegt Evert Jan van de Mheen, onderhandelaar van CNV Chemie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud