Vakbondsacties doen Ford Genk 9.000 wagens mislopen

(belga) - De vakbonden van Ford Genk hebben ook tijdens de vierde ondernemingsraad geen duidelijkheid van de directie gekregen over de toekomstplannen voor de fabriek in Genk. De directie gaf de bonden wel een rapport waaruit blijkt dat zonder de vakbondsacties 9.130 meer wagens van de band waren gereden.

Op de ondernemingsraad waren de algemeen directeur van Ford Genk, Jan Gysen, en een Europees directielid van Ford aanwezig. De bonden kregen er andermaal te horen dat er nog steeds geen concreet toekomstplan voor Ford Genk op tafel ligt. De directie kon evenmin zeggen wanneer dat globaal plan dan wel wordt verwacht, zegt de ACV-vakbondsafgevaardigde Ludo Copermans. De werknemers zijn de knagende onzekerheid meer dan beu, luidt het in vakbondskringen.

De Ford-directie bleef ook het antwoord op de vraag schuldig waarom er precies 3.000 mensen in Genk moeten afvloeien en of dat aantal eventueel kan worden verminderd. De bonden kregen daarentegen wel een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat de vakbondsacties de Genkse autoconstructeur tot hiertoe 9.130 wagens hebben gekost. Het gaat om 2.700 Transits en 6.430 Mondeo's.

"De directie heeft duidelijk geen begrip voor onze acties en ze willen ons blijkbaar een geweten schoppen. Maar we zijn niet onder de indruk van die cijfers. Integendeel, dit bewijst alleen maar dat onze acties hun doel hebben bereikt: de directie van Ford rechtstreeks treffen", aldus nog Copermans.

Volgende dinsdag staat er een nieuwe ondernemingsraad op het programma. De bonden hebben van de directie geëist dat ze tegen dan duidelijke antwoorden op hun vragen geeft.

20459315

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud