Van de Velde: omzet stijgt 8% in derde kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische lingeriegroep Van de Velde zag in het derde kwartaal de omzet met ongeveer 8% toenemen. De winst zou aan eenzelfde tempo zijn gestegen. Voor heel 2002 blijft de groep mikken op een omzet van EUR 92 miljoen. Dat zei financieel directeur Luc Markey aan Tijd-Nieuwslijn.

"Het derde kwartaal verliep goed en ligt in lijn met de doelstellingen. De omzet steeg met ongeveer 8%", zei Markey. In de eerste jaarhelft steeg de omzet nog met 11,2%. "De laatste jaren zien we dat de groei in de eerste jaarhelft groter is dan in de tweede. De omzet in het derde kwartaal wordt wel vertekend door het verschuiven van leveringen. Een paar dagen kan meteen een verschil maken. Vorig jaar gebeurden de leveringen iets sneller", legde de financieel directeur uit.

Volgens Markey lag de winstgroei in het derde kwartaal in lijn met de omzetevolutie. In de eerste zes maanden steeg de operationele winst nog sterker dan de omzet. "Wij verkopen nieuwe collecties en bestaande collecties, waarvoor we prijsherzieningen doorvoeren. Dat gebeurt vooral in de eerste jaarhelft. Vandaar de snellere winstgroei in de eerste zes maanden", aldus Markey.

Voor heel 2002 mikt Van de Velde nog steeds op een omzet van EUR 92 miljoen. Vorig jaar kwam de omzet op EUR 85,2 miljoen uit. "Voor ons is vooral het vierde kwartaal kritisch en bovendien minder voorspelbaar. De verkopen zijn afhankelijk van het weer, de eindjaarsperiode en de naverkoop. Daarom blijven we voorzichtig bij onze omzetdoelstelling", besluit de financieel directeur.

Alain Petit

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud