Vanaf morgen mogelijk algemene poststaking in Brussel en Wallonië

©BELGA

De acties in de postkantoren tegen de invoering van de wijkpostbodes dreigt vanaf donderdag uit te groeien tot een algemene staking in Wallonië en Brussel. Ook in Vlaanderen dreigen verdere stakingen.

(belga) - Volgens de vakbondsman 'zijn we vertrokken voor een algemene staking van alle Franstalige werknemers van De Post', tenzij er tijdens overleg woensdagmiddag met minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere signalen komen die weerleggen wat de postdirectie vertelt.

Volgens Blaise zouden er ook in Vlaanderen werkneerleggingen volgen de komende dagen. Sionds 13.30 uur is er een ontmoeting aan de gang tussen de postvakbonden en de minister.

Tientallen postbodes van het voornaamste verdeelcentrum van De Post in Charleroi hebben woensdag al het werk neergelegd. Ook in Luik is het personeel in staking.

Het personeel en de vakbonden bij De Post protesteren daarmee tegen de invoering van wijkpostbodes. Er is kritiek op het statuut van die wijkpostbodes. Het gaat daarbij om contractuelen die zo'n 3 uur per dag werken tegen een loon dat 15 à 20 procent lager ligt dan dat van de huidige postbode.

Volgens topman Johnny Thijs heeft De Post met het oog op de liberalisering in 2011 geen toekomst zonder de invoering van de wijkpostbodes

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud