Advertentie

Vasco: omzet bij niet-bancaire klanten stijgt 150% in 1ste halfjaar

(tijd-nieuwslijn) - Het Amerikaans-Belgische Vasco zag de omzet bij niet-bancaire klanten tijdens de eerste jaarhelft stijgen met 150% in vergelijking met de geannualiseerde cijfers van het vierde kwartaal.

Sinds midden 2001 werkt Vasco met herverdelers die de digipass- en vacman-producten verkopen aan niet-bancaire klanten. "Deze aanpak werpt sinds het tweede kwartaal vruchten af", zegt Jochem Binst, woordvoerder van Vasco. De niet-bancaire klanten zorgden op het eind van het tweede kwartaal voor 25% van de omzet.

Vasco waarschuwde begin vorige week dat de winstprognose die samen met de resultaten over het eerste kwartaal is bekendgemaakt, niet haalbaar is. Het operationele verlies over het tweede kwartaal zal uitkomen tussen USD 2 en 2,4 miljoen of tussen 9 dollarcent en 12 dollarcent per aandeel. Vasco wijt de slechte gang van zaken aan de aanhoudende recessie in de sector, waardoor de kwartaalomzet is teruggevallen tot ongeveer USD 4 miljoen. Voor meer informatie is het wachten tot de publicatie van de halfjaarcijfers op 24 juli.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud