Advertentie

Vastapane: 'Ik wil met Sobelair voortgaan'

(belga) - Aldo Vastapane, de voornaamste aandeelhouder van Sobelair, wil doorgaan met de luchtvaarmaatschappij, 'zelfs indien er een andere partner komt'.

Vastapane zegt ook dat hij nog steeds aan de zijde staat van het personeel. 'Ik ben vaak in het buitenland, maar wanneer ik met hen een afspraak heb, wil ik de personeelsleden zeker ontmoeten.'

Dat zei Vastapane donderdag bij het verlaten van de rechtbank van koophandel. Hij gaf toe dat de lonen van het personeel één van de problemen is voor een redding van Sobelair. 'Die zijn een stuk hoger dan het gemiddelde bij andere maatschappijen in dezelfde sector vandaag in België', zei de eigenaar.

'Dit is echter niet het einde van het avontuur Sobelair, noch voor de firma, noch voor mijzelf. Er is nog geld, de vluchten gaan door. Het was een goede zaak om het gerechtelijk akkoord te vragen om ons te beschermen tegen onze schuldeisers, maar we gaan door', aldus nog de Sobelair-baas. Hij zal er niet zijn op de zitting van de rechtbank volgende week, uitgerekend de zitting waarop de rechtbank een delegatie van het personeel zal horen.

Uiteindelijk blijkt er slechts één schuldeiser te zijn, namelijk de ex-directeur-generaal van de firma IMC die vliegtuigen leaset, zo verklaarde de advocaat van Sobelair.

20832434

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud