Advertentie

Verkoop luchthaven Charleroi uitgesteld

©Photo News

De ondertekening van het akkoord tussen het Waals Gewest en het consortium SAVE/Gemeentelijke Holding over de aankoop door de laatste van een deel van BSCA, de beheermaatschappij van de luchthaven van Charleroi, gaat dinsdagochtend niet door. Dat schrijft de krant La Libre Belgique maandag op haar website. Het nieuws wordt bevestigd door Waals minister van Transport André Antoine (cdH).

(belga) - Volgens 'goede bronnen' die door La Libre worden aangehaald, zouden de bestuurders van BSCA tegen de verkoop gestemd hebben en aan de voorzitter van de raad van bestuur, Edmée De Groeve, gevraagd hebben om het akkoord niet te ondertekenen. Ze zouden niet genoeg tijd hebben gehad om alle bepalingen van het akkoord door te nemen.

Een woordvoerder van Antoine bevestigt het uitstel, maar zegt dat het onmogelijk te zeggen is wanneer het akkoord dan wel ondertekend wordt. Uit de hoek van de directie van de luchthaven van Charleroi klinkt het dat redenen 'buiten (hun) wil om' ervoor gezorgd hebben dat de persconferentie van dinsdagochtend, ter gelegenheid van de ondertekening, met 'enkele dagen' is uitgesteld.

De Waalse autoriteiten kwamen met het consortium rond het Italiaanse SAVE en de Gemeentelijke Holding overeen dat het een belang van 27,66 procent zou mogen verwerven in BSCA. Dat belang zou na verloop van tijd tot 48,99 procent kunnen oplopen, wat meteen de privatisering van de luchthaven van Charleroi zou betekenen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud